Θεσσαλονίκη  | Κοινωνικά  14.02.2013
«Παρερμηνεύσατε τη δήλωση του Όλι Ρεν για τον κατώτατο μισθό», λέει η Κομισιόν

 «Παρερμηνεύσατε τη δήλωση του Όλι Ρεν σχετικά με τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα», είπε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επίτροπου, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ούτε σαφής, αλλά ούτε υποννοούμενη συμφωνία για περαιτέρω μείωση των μισθών».

«Η απάντηση του επίτροπου Ρεν παρερμηνεύθηκε σημαντικά στην Ελλάδα. Ο Όλι Ρεν δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη μείωση του κατώτατου μισθού στην απάντησή του», δήλωσε ο Σ. Ο Κόνορ, κληθείς να σχολιάσει, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από την Κομισιόν, την απάντηση του επιτρόπου Ρεν σε έλληνες ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο κ. Ρεν δεν ανακοίνωσε κάτι καινούργιο, απλώς υπενθύμισε κάτι το οποίο είχε συμφωνηθεί κατά την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής, το Νοέμβριο του 2012 και είχε συμφωνηθεί με την επικαιροποίηση του ελληνικού Μνημονίου.

Ότι, δηλαδή, ο κατώτατος μισθός θα αναθεωρηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014.

«Δεν υπάρχει ούτε σαφής, αλλά ούτε υποννοούμενη συμφωνία για περαιτέρω μείωση των μισθών», δήλωσε ο κ. Ο Κόνορ και πρόσθεσε λέγοντας ότι σκοπός αυτής της αναθεώρησης είναι να υπάρξει αλλαγή στο πλαίσιο του κατώτατου μισθού και να διασφαλιστεί ότι αυτό θα γίνει στη βάση μιας δομημένης ανάλυσης για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

«Κανείς δεν προδικάζει το αποτέλεσμα αυτής της αναθεώρησης. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, πέρα από αυτό που νομοθετήθηκε πέρυσι», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η απάντηση του επιτρόπου Ρεν είχε ως εξής:

«Η αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον κατώτατο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης, την καταπολέμηση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αναθεώρηση».

Αναζήτησε τα πολιτικά νέα
που σας ενδιαφέρουν

Πίσω